Har vokst med 100 medlemmer

Populært med tennis

25 nye medlemmer i høst

 

Henning Frøystein begynte som hovedtrener for Sandnes Tennisklubb i begynnelsen av 2019. Da var medlemstallet bare 20. Nå har klubben 125 medlemmer, og 25 av dem har kommet til etter sommerferien.

Frøystein har spilt tennis siden han var 7 år gammel, og konkurrerte nasjonalt i flere år før trenergjerningen overtok mer og mer. Han begynte på trenerkurs i 2001, og har gått hele trenerstigen og mer til. I 20 år sammenhengende har han vært trener for forskjellige klubber. Sandnes tennisklubb er svært fornøyd med å ha kapret en så erfaren trener.

Stor interesse for tennis i Sandnes

Frøystein har siden han begynte i Sandnes tennisklubb gjennomført skolekampanjer med 20 skoler og 500 elever. Han er trener for åtte faste grupper hver uke. I tillegg har klubben også tre andre flinke trenere som til sammen trener fem grupper. De heter Nils Kramper, Christina Andersen og Dusan Miklas, og er alle erfarne trenere. Klubben har også eget herrelag.

–Det er kjekt å se at vi vokser. Jeg engasjerer meg fordi jeg ønsker å være med og utvikle klubben. Jeg vil hjelpe barn, ungdom og voksne til å ha glede av tennis, og utvikle seg på tennisbanen.  Alle våre kurs er fulle til høsten, men vi ønsker alltid nye medlemmer velkommen, og strekker oss langt for å lage flere kurs hvis flere kommer til, sier Frøystein.

En klubb for alle

–Klubben ønsker å etablere et tennismiljø i Sandnes som er for alle. Hvor vi representerer alle aldersgrupper og alle nivåer. Det skal være trivsel på det nivået man vil. Vi har lyst til å skape et inkluderende miljø hvor folk trives, og kan utvikle seg. Vi trenger en balansert medlemsmasse, forteller Frøystein.

Sosial sport

Tennis er sosialt, og passer alle aldersgrupper. Man trenger bare å være to for å komme i gang, og man trenger ikke å være i topp form fra før.

–Tennis er en fantastisk givende idrett. Uansett ambisjon kan man finne glede på sitt nivå. Det er en sosial og kjekk treningsform, og absolutt noe for de med konkurranseinstinkt, sier Frøystein.

Trenger innendørs tennisbane

Sandnes har et flott utendørsanlegg på Giske, men dessverre tillater ikke vestlandsklimaet at man kan spille utendørs mesteparten av året. Det høyeste ønsket til klubben er derfor et innendørsanlegg.

–I vinterhalvåret må vi leie baner hos nabokommuner. Slik burde det ikke være i en by med 80 000 innbyggere. En så stor kommune burde hatt sin egen innendørs tennisbane. Andre kommuner, som for eksempel Bryne, har opplevd en enorm vekst i medlemmer etter at de byttet ut en sliten boble med to innendørsbaner i 2014. De har siden det steget til 300 medlemmer, og er nå i gang med utvidelse av anlegget. Klubben mener at vi i Sandnes burde ha de samme mulighetene for vekst, sier Frøystein.

Skrevet av Maren Ørn